Povrat robe

Imate pravo od 15 dana da vratite proizvode!

Ukoliko vam neki od proizvoda koje ste naručili nije po volji, možete nam ga vratiti, zameniti za drugi ili poništiti celu narudžbinu (po e-mailu, faksu ili pošti, bez potrebe da navedete razlog). Jedini uslov jeste da proizvod nije izvađen iz originalnog pakovanja odnosno da nije upotrebljavan.

Za to imate dve mogućnosti:

  • Možete se obratiti službi za dostavu paketa PostExpress ili Bex i dogovoriti se za datum predaje paketa za povrat. Kurir će doći po paket i poslati ga nazad na našu adresu. Kontaktne informacije firme Bex i PostExpress se nalaze ovde.
  • Paket možete i sami predati na Pošti ili upotrebiti neku drugu kurirsku službu

Trošak slanja paketa u Ortopeidiji pada na teret kupca.

Preporučujemo vam da se o troškovima slanja interesujete kod pošte kao i kod drugih paketnih distributera pa izaberete najpovoljinijeg.

U primeru da smo poslali pogrešan proizvod, da je proizvod oštećen tokom transporta odnosno da je proizvod sa nekom greškom, snosićemo sve troškove slanja. U slučaju oštećenja u toku transporta, zapisnik o oštećenju treba ispuniti u trenutku prijema paketa. Obrazac ćete dobiti od kurira.

Ukoliko proizvode vraćate zbog naše greške (na primer jer smo vam poslali pogrešnu boju), troškovi poštarine će vam biti vraćeni. Proizvode koje ste vratili zamenićemo bez daljnjeg ili vam vratiti iznos.

Postupak vraćanja proizvoda:
Proizvod pošaljite u originalnom pakovanju. Ispunite obrazac za reklamaciju/povrat i priložite ga uz pošiljku. Raspitajte se vezano za najpovoljniju službu za paketnu dostavu i pobrinite se da paket bude odogovarajuće zatvoren.

Pošiljku pošaljite na adresu za povrate koja se nalazi u kontakt strani.

Izaberite između dve ponuđene opcije:

  • Povrat celokupne vrednosti proizvoda
  • Zamena za drugi proizvod

Povrati koji se tiču proizvođača (greška u prozvodu), prosledićemo proizvođaču. Po prijemu povratne informacije obavestićemo vas o tome da li proizvođač prihvata povrat kao opravdan. U tom slučaju možete birati između zamene proizvoda ili dobropisa trgovine.

PRILIKOM POVRATA UZMITE U OBZIR SLEDEĆE

U slučaju da ste primili proizvod sa greškom, jednostavno nas kontaktirajte!
Uslovi za garanciju su različiti, zavise od samog proizvođača i obično su upisani u garancijskom listu koji ste dobili uz proizvod!
Obično proizvođači za svoje proizvode pružaju garanciju od 1 godine, neki čak i do 3 godine. Dakle, ukoliko bi imali sa vašim proizvodom tokom upotrebe bilo kakve poteškoće, možete uzeti u obzir garanciju.
Ako je moguće, opišite poteškoće i priložite fotografiju oštećenog proizvoda. Problem sa proizvodom ćemo proučiti i kontaktiraćemo vas ukoliko ima smisla da proizvod vratite nazad. Ukoliko nismo sigurni u vrstu oštećenja, kontaktiraćemo proizvođača i opisati mu problem tražeći njegovo mišljenje. Postupak vam omogućava da uštedite novac i živce koje biste utrošili ukoliko pošaljete nazad proizvod sa oštećenjem koje ne pokriva garancija.

Ako ste sigurni da proizvod ima grešku, pošaljite ga nazad sa ispunjenim obrascem za reklamaciju a mi ćemo ga proslediti proizvođaču.

Nakon toga moramo sačekati na odgovor proizvođača. Vreme odgovora zavisi od samog proizvođača. Proizvođač će javiti ukoliko je greška pod garancijom i šta može ponuditi u zamenu. Ukoliko je moguće, proizvođač će proizvod popraviti. U suprotnom proizvod će biti zamenjen. Ako željeni proizvod više nije dostupan, biće vam ponuđen novi model. Ukoliko proizvođač tvrdi da ne može uvažiti garanciju (na primer ako je proizvod oštećen zbog pogrešne upotrebe), jednostavno će vam poslati proizvod nazad. U nekim slučajevima proizvođač će vam ponuditi zamenu pod određenim uslovima. U tom slučaju ćete biti obavešteni o daljem postupku.
Čim primimo od proizvođača proizvod za zamenu, poslaćemo vam ga besplatno na vašu adresu.

Naša služba za pomoć strankama sa veseljem će vam uvek priskočiti u pomoć!